autoverzekering

Ben je sinds kort eigenaar van een auto? Is het voor het eerst dat je een auto op jouw eigen naam hebt staan? Dan moet je ook voor het eerst zelf de verzekeringspremie gaan betalen. Een terechte vraag hierbij is wanneer je de autoverzekering precies moet betalen. Bestaan hier vaste richtlijnen voor? En op welke manier kun je de autoverzekering betalen? Op die vragen vind je hieronder een compleet antwoord.

Hoe kun je de autoverzekering betalen?

Als je de autoverzekering wilt betalen, heb je daar meerdere mogelijkheden voor. Allereerst kun je een automatische incasso instellen. Dit betekent dat de verzekeringsmaatschappij elke maand (op dezelfde dag) betaald krijgt. Dit gaat volledig automatisch en daar heb je dus ook geen omkijken naar. Je moet er alleen voor zorgen dat je voldoende saldo op jouw rekening hebt staan.

Je kunt er ook voor kiezen om maandelijks zelf de betaling te verrichten. Je moet hier dan echt een vast agenda item voor aanmaken, want je wilt niet uitgroeien tot een wanbetaler.

Wanneer moet je de autoverzekering betalen?

Normaal gesproken betaal je jouw autoverzekering per maand. In veel gevallen betaal je ook elke maand op dezelfde dag de autopremie. Of beter gezegd: voor een bepaalde dag. Indien je voor een automatische incasso kiest, wordt de premie eigenlijk elke maand op dezelfde dag afgeschreven.

Welke dag dit precies is, hangt van maatschappij tot maatschappij af. In veel gevallen is dit wel iets waar je zelf ook nog invloed op uit kunt oefenen. Als je de verzekering online afsluit, kun je vaak aanvinken op welke dag je graag de betaling wilt doen.

Wil je zo min mogelijk betalen?

Zie jij het niet zitten om maandelijks een flink bedrag voor jouw autoverzekering te betalen? Ben je daarom op zoek naar de goedkoopste autoverzekering van Nederland? Dan kun je eigenlijk maar één ding doen: een goede vergelijking maken. Kijk kritisch naar het soort autoverzekering dat je nodig hebt én naar het totale aanbod.

Als je vervolgens de beste autoverzekering gevonden hebt, kun je deze direct afsluiten. Op dat moment vind je ook meer informatie over de wijze van betalen.