Buitenlandse reizen

Zeer gewild voor een zomervakantie zijn de buitenlandse reizen. Gezinnen, singles, groepen boeken deze online. Er zijn veel manieren om een buitenlandse reis te maken, met de auto, de bus, de boot, de trein, het vliegtuig of een combinatie ervan. Buitenlandse reizen kunnen ook bestaan uit een tocht door diverse landen. Dergelijke reizen dien je heel goed voor te bereiden om er een succes van te maken. Je moet ook goed op de hoogte zijn van de papieren die je nodig hebt en in bepaalde landen ook van de entingen. Je vindt veel informatie online en je kunt daar je voordeel mee doen. Ook allerlei aanbiedingen kom je tegen, zeker wanneer jij een buitenlandse reis wilt boeken buiten het hoogseizoen.

Groepsreizen

Groepsreizen speciaal voor jongeren zorgen ervoor dat er gemakkelijk contact wordt gelegd met anderen. De interesses komen vaak overeen en er is gespreksstof genoeg met leeftijdgenoten onder elkaar. Dit geldt ook voor groepsreizen die speciaal voor ouderen worden uitgestippeld. De routine van alle dag wordt even onderbroken, voor velen valt de eenzaamheid even weg. Maar er zijn meer voordelen als je een groepsreis boekt. Je staat nooit alleen als er zich problemen voordoen in het buitenland bijvoorbeeld met de taal, als je gezondheidsproblemen krijgt onderweg. Ook wanneer een hotel niet voldoet zal de reisleider daar inspringen. Geen zorgen, genieten en vakantie vieren.

Binnenlandse reizen

Wil je er graag een paar dagen tussenuit, maar wil je in eigen land blijven, kijk dan online bij binnenlandse reizen. Welke spreken je aan?  Je eigen land is de moeite waard, er zullen nog veel plekjes door jou niet bezocht zijn. Vliegangst of uit milieu overwegingen geen vliegtuig nemen, geen nood, ook in eigen land is het goed vertoeven. Het idee dat je weer snel thuis bent als dat nodig is, spreekt velen aan. De eigen taal, bekend eten en drinken, binnenlandse reizen hebben veel voordelen. Er zijn veel unieke plaatsen in Nederland en je hoeft niet dagenlang in een bus te zitten om op de plaats van bestemming te komen. Binnenlandse reizen hebben zeker hun voordelen.

Bootreizen

Een luxe cruise ver weg of een van de andere bootreizen wat dichter in de buurt, staan online voor je klaar. Een bootreis reserveren, het is een heel andere manier van vakantie vieren dan een hotel boeken of kamperen. Je kent wellicht de luxe cruise uit een film, met zwembad, heerlijk eten en drinken enz. Er worden veel bootreizen online aangeboden. Je kunt dus zelf een keuze maken waar jouw voorkeur naar uit gaat, een reisje over de Donau, een rivierreis enz. Je krijgt online alle informatie om een goede reis uit te kunnen zoeken. Niet onbelangrijk is de prijs. Ook die staat vermeld en je kunt de prijzen van de aanbieders met elkaar vergelijken. Wat krijg je voor je geld?

Educatieve reizen

Wil je naast ontspanning ook een interessante reis beleven, dan ga je op zoek naar educatieve reizen. Educatieve reizen zijn reizen met een speciaal doel, namelijk om er iets van te leren. Je leert bijvoorbeeld door een bepaald land te bezoeken de geschiedenis beter te begrijpen, je komt in contact met andere culturen. Tijdens een educatieve reis behoren workshops tot de mogelijkheden. Zeer geschikt voor groepen studenten of om met collega’s een dergelijke reis te maken.

Single Reizen

Ben je vrijgezel of heb je geen mensen die met jou op vakantie willen, of kunnen omdat ze een gezin hebben? Het aantal singles in Nederland stijgt, net als het aantal alleenreizenden. Single vakanties zijn dan ook populair. Je reist in een groep andere singles naar een zonnig oord, of maakt bijvoorbeeld een rondreis in ene ver land. Ook zijn er actieve vakanties voor singles, zoals fiets- en wandelvakanties. Op bradly.nl vind je de
meeste grote reisorganisaties die dit soort single reizen aanbieden.

Nadeel: soms zijn deze reizen aardig aan de prijs, zeker als je een eenpersoonskamer wilt. Dan betaal je vaak een toeslag. Voor de kleine portemonnee zijn er ook single weekenden in bijvoorbeeld de Ardennen, of zelfs in Nederland.

Fietsvakanties

Met de fiets op vakantie gaan wint de laatste jaren aan populariteit.
Deels vanwege meer milieubewustzijn, maar ook omdat de fiets-infrastructuur voor toerisme aan het verbeteren is. Veel Nederlanders kiezen voor fietsvakanties in Frankrijk, al dan niet door er eerst met de auto naar toe te rijden. De fietsen gaan dan achterop de fietsentrailer. Er worden tegenwoordig echter ook fietsvakanties aangeboden per bus, waarbij de fiets achterin wordt geladen. Populaire fietslanden zijn naast Frankrijk ook Duitsland en Oostenrijk. Fietsen langs de Bodensee, Donau en Moezel zijn populaire reizen. Het voordeel van fietsen langs een rivier is dat er geen of weinig hoogteverschillen zijn. Het Landelijke Fietsplatform probeert fietsvakanties
in Nederland te stimuleren door het uitzetten van zogenaamde Icoonroutes. Fietsreizen kunnen zowel via hotels, als met een tentje achterop gemaakt worden, wat maakt dat de mogelijkheden eindeloos zijn.
Hoewel veel fietsers zelf op de bonnefooi op pad gaan zijn er ook steeds meer reisorganisaties voor fietsvakanties, zoals Eye4cycling, Fietsrelax en Fital.

Wandelvakanties

Net zoals fietsen een actieve manier is om vakantie te vieren, is ook wandelen steeds meer in trek aan het raken. Of het nu simpele wandelvakanties in Limburg zijn, of hiken in de Schotse Hooglanden: het concept ‘je zelf voortbewegen te voet’ en zo het echte reisgevoel te krijgen is iets dat steeds meer mensen aanspreekt. Wandelvakanties kunnen van hotel naar hotel gaan )of van camping naar camping) maar in mooie wandelgebieden worden ook standplaats-vakanties aangeboden. Denk aan de Alpen, waar vanuit 1 hotel talloze mooie wandelingen te maken zijn. Favoriete landen voor Wandelvakanties zijn Zwitserland, Engeland, Schotland en wederom Duitsland. Onze Oosterburen hebben een goede infrastructuur voor actieve vakanties. Als je graag een dergelijke reis wilt maken zijn er reisbureaus voor wandelreizen genoeg. Bij trektochten wordt vaak de bagage vervoerd. Ben je avontuurlijker ingesteld? Ga dan hiken in bijvoorbeeld Engeland (de Coast2Coast route is een aanrader) met je eigen tentje op de rug. De meest ultieme en basic manier van reizen.