Gezellig met opa en oma op vakantie! Leuk voor jouw gezin, maar ook leuk voor hen. Zo hebben jullie gezamenlijk een familievakantie om samen wat tijd en plezier door te brengen, maar wat komt er allemaal bij kijken en waar moet je op letten tijdens zo’n vakantie?

Verblijf

Tijdens je verblijf in het buitenland is het van belang dat je een goed verblijf uitkiest hierbij de belangen van de senioren ook hoog komen te liggen. Zo heb je niet in elk verblijf een lift en is dat wel noodzakelijk voor wanneer je met ouderen op pad gaat die slecht ter been zijn.  Je kunt daarom het best kijken of het verblijf gebruik maakt van een lift en zo niet dan kun je altijd vragen of een traplift aanwezig is in verband met de senioren. Daarnaast kan je ook rekening houden de service die het verblijf verleend voor ouderen. Sommige hotels bieden speciale diensten aan voor ouderen om ze een zo gemakkelijk en comfortabel verblijf aan te bieden.

Activiteiten

Hetzelfde geldt voor de activiteiten die je wilt verrichten tijdens je vakantie. Opa en oma kunnen niet samen met de familie gaan bungeejumpen, dus hoe los je dat op? Er zijn verschillende activiteiten waar je hen in kunt betrekken waar je geen topsporter voor hoeft te zijn. Zo is het ook hartstikke gezellig om samen met zijn alle te gaan wandelen, al is het op echt strand of door de stad. Het is een leuke bezigheid, omdat je ondertussen veel kunt bezichtigen. Als je niet zo’n loper bent, dan kun je ook leuke activiteiten vinden in het verblijf zelf. Zo bieden verscheiden verblijven een dagprogramma aan waar je aan kunt meedoen. Je kan hierbij denken aan karaoke, voorstellingen en spelletjes. En als je het zelfs nog leuker wilt maken dan kun je samen met opa en oma met je heupen gaan zwingen tijdens het avondfeestje.

Gezondheid

Het allerbelangrijkste is toch de gezondheid van de ouderen. Hun gezondheid staat op nummer een. Je moet rekening houden met dat ze niet dezelfde energie hebben 30 jaar geleden en daardoor kan het nog wel is gebeuren dat ze onwel worden tijdens de vakantie. Het is daarom belangrijk dat alle nodige medicijnen mee zijn gegaan op vakantie en dat er genoeg wordt gerust. Daarnaast is het ook van belang dat je een goede verzekering hebt aangesloten voor als er een ongeval is in het buitenland.

Kosten

Het kan wel eens gebeuren dat de kosten met ouderen iets hoger vallen dan normaal. En dit heeft te maken met bijvoorbeeld de vervoerskosten die je zult hebben omdat senioren niet zo lang en ver kunnen lopen. Of dat je onverwachts medicijnen moet aanschaffen en die niet worden vergoed door de verzekering. Zo kunnen jouw kosten onverwachts een andere kant op gaan, maar aan het eind van de dag is het allemaal toch een gezellige en leuke vakantie geworden! Maar als dat niet het geval is dan laten we opa en oma de volgende keer thuis, haha. ?