Canarische Eilanden

Het kan heel lekker zijn om in het naseizoen er even lekker tussenuit te gaan. Oktober is een geschikte maand hiervoor, omdat de herfstvakanties in deze maand vallen en je net weer een paar maanden aan het werken bent geweest. Na een paar maanden werk kan het heerlijk zijn om weer even goed tot rust te komen, om vervolgens met nieuwe energie verder te kunnen gaan. Al eens nagedacht over een zonvakantie naar de Canarische Eilanden in oktober?

Waarom in Oktober naar de Canarische Eilanden?

Oktober biedt als vakantiemaand veel voordelen ten opzichte van de maanden juli en augustus. In het hoogseizoen zijn de vakantiereizen standaard duurder, zodat je meer betaalt voor dezelfde vakantie. Dit heeft er natuurlijk mee te maken dat er meer mensen op zonvakantie gaan tijdens het hoogseizoen. Misschien kun jij vaker per jaar op vakantie, maar misschien moet je het ook bij één vakantie houden. Bedenk dan dat je in oktober dezelfde heerlijke zonvakantie op de Canarische Eilanden kunt krijgen als in juli of augustus, maar dan veel goedkoper. In de zomerperiode is het bovendien juist het warmst van het jaar in Nederland, terwijl het weer in oktober in Nederland veelal bestaat uit bewolking, regen en herfstige temperaturen. Er in oktober tussenuit gaan betekent dat je zowel de Nederlandse zomer meepikt als een mooie zonvakantie later in het jaar. 

Bezienswaardigheden van de Canarische Eilanden

Waarschijnlijk denk je erover na om op zonvakantie te gaan naar de Canarische eilanden. Het leuke aan de Canarische Eilanden is dat het eilanden zijn van Spanje en je dus officieel in Europa verblijft. Dit terwijl de eilanden die zich dichter bij de Westelijke Sahara en Marokko bevinden, dan bij Spanje. Maar omdat het onderdeel is van de eurozone, kun je er wel gewoon met de euro betalen. Deze eilanden zijn perfect voor een zonvakantie. Dit komt natuurlijk in eerste instantie door de prachtige stranden, waar de Canarische Eilanden ook bekend om staan. Omdat de eilanden hemelsbreed op dezelfde hoogte liggen als het zuiden van Marokko, is het er ook altijd lekker warm.

Perfecte temperatuur in oktober

In het hoogseizoen kan het voor sommigen misschien te warm zijn op de Canarische Eilanden, maar in oktober is het er juist al weer wat afgekoeld, waardoor de eilanden perfect geschikt zijn voor het vieren van een prachtige zonvakantie. Er valt naast strand ook meer natuur en cultuur te zien op de Canarische Eilanden. Bezoek op La Gomera bijvoorbeeld eens het Parque Nacional de Garajonay, waar je één van de oudste laurierbossen van de wereld kunt zien. Ook de moeite waard zijn alle pittoreske dorpjes, waar je de ware cultuur van de Canarische Eilanden kunt bekijken. Ook de vele vissersdorpjes zijn de moeite van het bezichtigen waard.

Welk Canarische eiland bezoeken in oktober?

Zoals gezegd: de Canarische Eilanden kan je uitstekend bezoeken in oktober. Het weer is aangenaam en het is minder druk en minder duur. Maar wat zijn nu de leukste eilanden om te bezoeken? Hieronder vind je onze top-3!

1. Gran Canaria

Je vindt Gran Canaria ten westen van de Afrikaanse kust. Het is het grootste eiland van de eilandengroep en misschien ook wel het meest toeristisch!

Mooiste stranden:

 • Maspalomas: Stel je voor, lange gouden duinen zo ver als je kunt kijken. Een perfecte plek om zandkastelen te bouwen!
 • Playa de las Canteras: Dit strand ligt bij de stad Las Palmas. Je kunt hier zwemmen, zonnebaden en zelfs snorkelen. De golven zijn leuk, maar niet te wild.

Bezienswaardigheden:

 • Roque Nublo: Beklim dit enorme rotsmonument en voel je even koning of koningin van het eiland!
 • Palmitos Park: Een soort dierentuin met vogelshows, dolfijnen en een cactustuin. Neem je camera mee!

2. Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Je zult het herkennen aan de grote berg in het midden: de Teide.

Mooiste stranden:

 • Playa del Duque: Wit zand, helder water en ideaal om lekker lui te zijn met een ijsje in je hand.
 • Playa de las Teresitas: Een strand met goudgeel zand en palmbomen. Voelt bijna alsof je in een film zit!

Bezienswaardigheden:

 • El Teide: Dit is niet zomaar een berg, het is een vulkaan! Je kunt met een kabelbaan naar boven. Het uitzicht is magisch.
 • Siam Park: Een super cool waterpark met glijbanen, golven en een lui riviertje. Perfect voor als je zin hebt in avontuur.

3. Lanzarote

Lanzarote ligt het meest oostelijk van de Canarische Eilanden. Het heeft een apart landschap, met veel lavarotsen vanwege de vulkanen.

Mooiste stranden:

 • Playa Blanca: Denk aan kalme blauwe zee en zacht zand tussen je tenen.
 • Playa de Papagayo: Verborgen tussen de kliffen, voelt dit strand als een geheime schat.

Bezienswaardigheden:

 • Timanfaya National Park: Een maanlandschap op aarde! Je kunt hier een ritje maken en leren over de vulkanen.
 • Cueva de los Verdes: Een geheimzinnige grot met mooie lichteffecten. Laat je verrassen door wat de natuur kan maken.